ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська «Свобода» скаржиться, що їм заважають правильно ділити кошти

Львівський портал

|

Депутати від ВО «Свобода» у Львівській обласній раді звинувачують виконавчу владу Львівщини у зволіканні з ремонтом доріг. Зокрема, представники більшості в облраді незадоволенні, що депутати з інших фракцій звинувачують їх у непрозорому розподілі коштів з обласного бюджету на ремонти комунальних доріг.

«Ще у березні Кабінет Міністрів видав постанову про надання субвенції місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Згодом голова Львівської обласної державної адміністрації видав розпорядження, яким встановив перелік об`єктів, котрі мають відремонтувати цього року. Відтоді минуло понад три місяці, та справа не просувається», – заявила сьогодні під час прес-конференції голова фракції у ЛОР від ВО «Свобода» Ірина Сех.

Загалом на ремонт доріг цього року Львівська область отримала субвенцію з державного бюджету в сумі 100 млн грн. З обласного бюджету було виділено 22 млн грн на ремонт комунальних доріг. Проте депутати з інших фракцій звинуватили ВО «Свободу» у непрозорому розподілі бюджетних коштів і звернулись до голови Львівської облдержадміністрації з проханням тимчасово заблокувати виділення коштів з обласного бюджету та розібратись в ситуації.

“Зараз ми стали свідками, як представники партії “Сильна Україна”, яка є сателітом Партії регіонів, кажуть людям неправду про розподіл коштів між районами, поливають брудом депутатів від “Свободи”. Ми розцінюємо це як помсту за те, що “Свобода” послідовно бореться з дорожньою мафією», – розповіла І.Сех.

Крім того, Ірина СЕх повідомила, що звернулась до голови Нацради з питань радіомовлення та телебачення з проханням надати їй та та голові постійної комісії промисловості, ЖКГ, транспорту та зв`язку Михайлові Задорожному ефірний час, щоб розказати про дороги Львівщини.

Нагадаємо: депутат Львівської облради від фракції «Сильна Україна» Петро Федашко звернувся до голови Львівської облдержадміністрації Михайла Цимбалюка з проханням призупинити виділення 22 млн грн з обласного бюджету на ремонт комунальних доріг через порушення порядку та непрозорість формування переліку об’єктів.

За словами депутата, представники ВО «Свободи» проігнорували попереднє рішення облради, пропозиції районних рад та районних адміністрацій щодо розподілу бюджетних коштів на ремонт доріг. Своєю чергою, депутати-«свободівці» склали свої списки об’єктів і скерували кошти в ті населені пункти, де головами сільських, селищних та міських рад є винятково представники від «Свободи». За твердженням П. Федашка, такий незаконний перерозподіл коштів «свободівці» провели у восьми районах Львівщини.

Звернення до голови Львівської облдержадміністрації щодо призупинення фінансування ремонту комунальних доріг підтримали представники фракцій «Сильна Україна», «Фронту змін», Народного Руху України та Партії регіонів у Львівській обласній раді. Депутати просять врахувати попередні пропозиції депутатів-мажоритарників щодо формування переліку об’єктів, які погодили голови державних райадміністрацій та районних рад.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *