ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки пропонують негайно створити Страховий фонд

Львівський портал

|

Після ухвалення Пенсійної реформи в Україні має бути негайно створений Страховий фонд, який має убезпечити пенсіонерів на випадок банкрутства державних накопичувальних фондів в умовах нинішньої високої інфляції та корупції. Про це заявив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

 «Пенсійна реформа, попри настирливі вимоги профспілок, не містить механізмів збереження накопичених грошей. Лише річна інфляція, і лише за офіційною статистикою «з’їдає» щороку до 10% пенсійних коштів. Крім того, Україна має одну з найбільш корупційних систем у світі, і тому існує висока небезпека того, що ці кошти просто зникатимуть. Пенсійна реформа не дає жодної відповіді на питання як управлятимуться пенсійні кошти та яким чином держава гарантуватиме прозорість їх використання», –   наголошує М. Якібчук.

На думку голови НФПУ, одним з найоперативніших механізмів захисту пенсійних грошей мало би стати створення Страхового фонду, який гарантуватиме виплату пенсій у випадку банкрутства державних та приватних накопичувальних фондів.

Важливою особливістю цього фонду мало би стати його тристороннє управління: держава, профспілки та роботодавці мали би свій вплив над діяльністю фонду, гарантуючи таким чином використання його фінансових потоків за призначенням.

М. Якібчук підкреслює, що подібних досвід збереження пенсійних грошей вже показав свою ефективність у інших розвинених країнах, хоча, на жаль, не став складовою «пенсійної реформи» в Україні. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *