ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати обмежили розмір максимальних пенсій

Львівський портал

|

Верховна рада у четвер, 7 липня, не встановила максимальний розмір пенсії вище ніж 10 прожиткових мінімумів. Раніше пропонувалося максимальні пенсії збільшити до 14 прожиткових мінімумів.

Відповідна поправка до закону про реформування пенсійної системи, яка надає право на пенсійне забезпечення до 14 прожиткових мінімумів, не набрала необхідної підтримки парламентарів.

“Залишається редакція першого читання – 10 мінімумів, без будь-яких градацій в залежності від стажу державної служби”, – заявив голова ВР Володимир Литвин.

Ця редакція визначає, що максимальний розмір пенсії або щомісячного довічного грошового утримання не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність.

Раніше повідомлялось, що до законопроекту про пенсійну реформу після прийняття його в першому читанні внесено близько тисячі поправок.

Також в уряді припускали, що VIP-пенсії, які будуть призначатися, будуть обмежені 10 прожитковими мінімумами.

Як повідомлялося, допрацьований Кабміном законопроект пенсійної реформи схвалили і Світовий банк і Міжнародний валютний фонд.

Реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов’язань України для отримання чергового траншу кредиту МВФ. При цьому розпочати її потрібно було ще у березні.

16 червня парламент у першому читанні схвалив законопроект про реалізацію в Україні пенсійної реформи.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *