ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 90% мешканців позитивно сприймають Львів, як місто туристичне

Львівський портал

|

У Львові проведено соціологічне дослідження щодо ставлення мешканців до туристичного розвитку Львова. За результатами 90,48% мешканців позитивно сприймають той факт, що Львів стає туристичним містом, а також 77,99% львів’ян володіють іноземними мовами і готові до приїзду туристів у Львів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Львів’яни задоволені тим, що місто розвивається, проте, незважаючи на позитиви, мешканців турбують пов’язані із напливом туристів «побічні ефекти», такі як, наприклад, зростання кількості людей у центрі міста, необхідність залучати більше транспортних засобів.

«Проблема мовних бар’єрів між мешканцями і туристами не мала б виникати. Найбільш розповсюдженою іноземною мовою серед львів’ян є російська мова – нею володіють 41,2% львів’ян всіх вікових категорій. 24,5% львів’ян володіють англійською мовою. Це притаманно людям молодшої (18-30 років) та середньої вікової категорії (31 – 45 років). Ще однією іноземною мовою, якою володіють львів’яни, є польська мова – 19,5%. Польською мовою володіють львів’яни віком 46 років і старше. Також львів’яни володіють німецькою, французькою, італійською, іспанською та слов’янськими мовами (словацька, чеська, болгарська мови)», – розповіла керівник  Центру вивчення громадської думки Мар’яна Малачівська.

Довідка

Дослідження «Соціальна проблематика м. Львова» проводилося методом «face to face» у травні-червні 2011 року Центром вивчення громадської думки Інституту міста.

Загалом було опитано 800 львів’ян старших 18 років.

Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954: не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, не перевищує 3% для показників близьких до 25% або 75%, не перевищує 2,1% для показників близьких до 10% або 90%, не перевищує 1,5% для показників близьких до 5% або 95%, не перевищує 0,7% для показників близьких до 1% або 99%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *