ОСТАННІ НОВИНИ

Українських торговців зобов`язали приймати платіжні картки

Львівський портал

|

Україна поступово позбавляється від готівкових грошей – Кабінет міністрів зобов`язав підприємства роздрібної торгівлі та громадського харчування встановити біля кожної другої каси термінали для розрахунку платіжними картками. Про це ідеться в урядовій постанові №706 від 29 червня, пише Комерсант-Україна.

Документ зобов`язав усіх суб`єктів господарювання “забезпечити можливість використання спеціальних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари (послуги)”.

Масовий перехід закладів сфери роздрібної торгівлі та громадського харчування на прийом платіжних карт закріплений постановою Кабміну № 878/2010.

У містах з населенням понад 100 тис. осіб підприємства зобов`язані були встановити POS-термінали до 1 липня, а у малого бізнесу для цього є час до 31 грудня.

До цієї ж дати повинна завершитися терміналізація населених пунктів, в яких проживає від 25 тис. до 100 тис. осіб. Таким чином, нове правило не торкнеться сіл та селищ міського типу.

Наявність терміналу є обов`язковою при використанні в магазині касового апарату – біля кожної другої каси.

За даними Держстату, на 1 січня в країні діяло 64,8 тис. об`єктів роздрібної торгівлі та 23,4 тис. точок ресторанного бізнесу.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *