ОСТАННІ НОВИНИ

Німецький банк дасть Львову 1 млн євро на соціальні проекти

Львівський портал

|

Міська рада Львова та Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) підписали угоду про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій та Львівською міською радою щодо впровадження Пілотного проекту в рамках проекту Уряду України та Німецького банку розвитку KfW «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури». Планується, що за грантові кошти цього року буде реалізовано 10 проектів в освітній галузі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Проекти передбачають відновлення спортивних майданчиків, басейнів, спортивних залів у школах та садочках.

«Німецький уряд через банк KfW  скеровує грантові кошти на підтримку здорового способу життя. Власне Фонд соціальних інвестицій  виступає партнером проекту. Маємо велику честь з Фондом працювати. Маємо позитивний  досвід, у 2008 році було реалізовано дуже багато проектів у Львові і сьогодні маємо можливість додатково залучити близько 10 млн грн. Також буде співфінансування з боку міської влади. Це буде 5%, що є у цей складний фінансовий час для нас дуже пільговою умовою. Ми звичайно такі кошти долучимо», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Об’єкти, в які будуть вкладені кошти, визначатимуть через конкурс.

«На цей конкурс усі охочі зможуть подати заявки, звісно, мають бути готові усі проекти, документація, аргументування. Конкурсна комісія прийме рішення. Я думаю, по 10 об’єктах буде позитивний вердикт. Які це об’єкти, сьогодні ніхто не знає. Це все залежить  від якості поданих документів і від вердикту комісії, яка буде приймати кінцеве рішення», – додав мер Львова.

Вартість кожного проекту, який планується реалізувати у Львові, близько 2 млн грн. Загалом, у Львів планується інвестувати до 1 млн євро.

Проект реалізовуватимуть у Львові протягом 1,5 року.

Довідка: у 2002-2008 роках у Львів і область Фонд інвестував понад 27 млн грн у рамках спільного Проекту Світового банку і Уряду України «Фонд соціальних інвестицій».

На рахунку УФСІ зараз 5 масштабних проектів, у рамках яких по всій території України реалізовано понад 1тис проектів на рівні місцевих громад. Ці проекти спрямовані на відновлення або покращення базових соціальних послуг, на створення інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення.

Донорами УФСІ у різні роки був Світовий банк, Уряд Великої Британії (DFID), Уряд Швеції (Sida), Уряд Японії (JSDF), Уряд Німеччини (KfW), Фонд імені Чарльза Стюарта Мотта, Канадське агентство міжнародного розвитку, Міжнародний фонд «Відродження», Програма розвитку ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *