ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року Львів відвідало близько 400 тисяч туристів

Львівський портал

|

Протягом цього року Львів очікує прийняти приблизно до 1 млн туристів. Як повідомили в управлінні туризму, від початку року місто вже відвідало близько 400 тис туристів, передає прес-служба Львівської міської ради.

«Найбільш туристично-активними періодами для Львова є квітень-травень та вересень-жовтень. Щороку у Львові відбувається понад 50 фестивалів та міських свят, на які приїжджають туристи не лише з інших країн, а також, що дуже важливо, і з регіону», – розповідає начальник управління туризму Оксана Сидор.

«Залежно від масштабності заходу, фестиваль відвідує різна кількість людей. Якщо це такий фестиваль, як «Віртуози Львова» або «Міське свято шоколаду» – то це близько 30 тисяч людей на кожен день фестивалю. Якщо ж це дещо менший фестиваль, як, наприклад, «День Батяра», – від 5 до 15 тисяч туристів щодня протягом події», – повідомила головний спеціаліст управління туризму Галина Гриник.

Для зручності перебування туристів у Львові та отримання необхідної інформації, в приміщенні міської ради працює Центр туристичної інформації, де гості міста можуть довідатись про можливі туристичні маршрути, події Львова, пам’ятки архітектури та місця, які варто відвідати. Також тут можна отримати інформацію щодо руху транспорту містом, медичні установи та іншу важливу інформацію.

«Загалом від січня до червня 2011 року до Центру туристичної інформації звернулося 7947 осіб, з яких 3508 осіб – це туристи з України. Також часті звернення від гостей з Польщі, Росії, США, Великобританії, Франції, Канади та інших країн світу. Щодо гостей міста з інших регіонів України, то найчастіше звертаються у Центр туристичної інформації гості з Києва, Харкова та гості міст з Львівської області», – розповідає керівник Центру Олена Голишева.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *