ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни заборгували за тепло більше 300 млн грн

Львівський портал

|

Борги мешканців за послуги гарячого водопостачання та інші види послуг сягнули більше 300 млн грн. У зв’язку з великою заборгованістю, у місті розпочалась кампанія з відімкнення мешканців окремих будинків від послуг гарячого водопостачання. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Заборгованість львів’ян за послуги теплопостачання та підігрів води сягає майже 200 млн гривень, за послуги водопостачання – 100 млн гривень, за квартплату – 9,5 млн гривень. Ці борги не дають можливості нашим комунальним підприємствам  в повному обсязі надавати комунальні послуги. З цього тижня почалась кампанія з відімкнення мешканців від гарячого водопостачання. На сьогодні відключеними є 148 будинків», – розповів начальник управління житлового господарства Юрій Голець.

Метод реалізації майна мешканців, які заборгували комунальним підприємствам значні суми,  виявився досить дієвим. Керівники ЛКП та керівники районів підходять індивідуально до кожної квартири.

«Якщо стає зрозуміло, що мешканці, які мають борги, дійсно не можуть заплатити – долучається соціальна служба. Але коли ми знаємо про те, що за зачиненими броньованими дверима живе добре забезпечена сім’я, яка не сплачує за комунальні послуги, ми будемо використовувати ті зміни до законодавства, які вступили в дію 9 березня цього року, а саме – розширення повноважень виконавчої служби, яка тепер може виставляти на аукціон квартири мешканців та реалізовувати їх за борги. Ефект від такого рішення у випадку з квартирою на вулиці Городоцькій, 319, був достатньо вдалим, людина сплатила 10000 гривень. Здебільшого великі борги за комунальні послуги мають забезпечені мешканці», – наголосив Юрій Голець. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *