ОСТАННІ НОВИНИ

Економіка України одна із найгірших у світі – Forbes

Львівський портал

|

Україна увійшла до п`ятірки найгірших економік світу. Такого висновку дійшов журнал Forbes, проаналізувавши макроекономічні показники більшості країн світу за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року.

Найгіршою економікою світу на середину 2011 року журнал визнав Мадагаскар. Другою в списку виявилася Вірменія, третьою – Гвінея, а п`ятірку найгірших економік світу замикають Україна і Ямайка.

Що стосується України, то про неї в рейтингу сказано, що її ВВП на душу населення знаходиться на рівні таких країн як Сербія і Болгарія. При цьому інфляція на Україні складає близько 10%. Заважають розвиватися Україні корупція, погані державне управління і судова система.

Про лідера рейтингу – Мадагаскар – говориться, що ВВП на душу населення на острові складає лише 387 доларів, а інфляція – 8,5%. При цьому ціна рису, основного продукту харчування на Мадагаскарі, збільшилася за останні два роки удвічі.

Forbes сформував рейтинг на основі статистики по росту ВВП та інфляції за три роки (включаючи прогнози МВФ на 2012 рік), по ВВП на душу населення і по торговому балансу країн.

Варто відзначити, що результати такого ж рейтингу рік тому значно відрізнялися від нового: тоді перше місце займало Зімбабве, друге – Демократична республіка Конго, а третє – Гвінея. Лідер рейтингу 2011 року – Мадагаскар був лише на 10 місці, а Вірменії та України в списку не було взагалі.

TCH.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *