ОСТАННІ НОВИНИ

Перелік водоймищ Львівщини, де можна купатися

Львівський портал

|

За результатами лабораторних досліджень відділу інструментально-лабораторного та радіаційного контролю Держекоінспекції в Львівській області, по хімічному складу якість води відповідає санітарно-гігієнічним вимогам ГДК згідно СанПіН 4630-88 в озері «Винниківське», озері «Байкал» село Задорожне, ТзОВ «Колиба» селище Брюховичі, СОБ «Львівська Швейцарія». Відбір проб поверхневих вод був здійснений 15 червня цього року. Про це повідомляє прес-служба ДЕІ у Львівській області.

За повідомленням СЕС області, до початку літнього оздоровчого сезону планується відкрити 22 рекреаційні зони, які мають у своєму складі поверхневі водойми для купання.

Станом на 20 червня 2011р. отримали дозволи на початок купального сезону 14 об’єктів:

1. Стрийське КП «Міський комбінат комунальних підприємств», міський пляж на річці Стрий;

2. Озеро Яворівського національного природного парку в селі Верещиця;

3. Зона рекреації «Козулька» Яворівського національного природного парку біля села Козулька;

4. ТзОВ «Колиба», селище Брюховичі;

5. ТзОВ «Краківський ринок» озеро «Винниківське»;

6. Озеро готельно-відпочинкового комплексу «Узлісся» в Перемишлянському районі;

7. Озеро бази відпочинку «Майдан» в селі Майдан Дрогобицького району;

8. Озеро зони відпочинку «Колиба» ПП Белей в селі Лагодів Бродівського району;

9. Озеро б/в «Шепільсько» в Стрийському районі;

10. Відкриті басейни ТзОВ НВФ «Вікос» по вул. Горбачевського у Львові;

11. База «Альбатрос» в селі Воля Гамулецька Жовківського району;

12. Л/Г «Бухта Вікінгів» у селі Старе Село Пустомитівського району;

13. ТзОВ «Алексік» озеро в селі Модричі Дрогобицького району;

14. СОБ «Львівська Швейцарія», хутір Коп’ятин Пустомитівського району;

Не отримали дозвіл на початок купального сезону, оскільки продовжуються роботи з підготовки зон рекреації до літнього оздоровчого сезону: ТзОВ «Озерний край» Пустомитівського району – якість води з водойми не відповідала вимогам за санітарно-мікробіологічними показниками.

Разом з цим, на протязі останніх років зовсім не готуються до роботи в період літнього оздоровчого сезону відведені для купання рекреаційні зони та пляжі в зоні відпочинку КП «Гові» на озері «Байкал» в селі Задорожне Миколаївського району.

На вказаних водних об’єктах зруйноване або взагалі відсутнє пляжне обладнання, не організовано місць стоянки автотранспорту, відсутні рятувальні пости, не вирішені питання санітарної очистки, очистки підводної частини пляжу та заміни піску, питного водопостачання, наявні вигрібні ями зруйнованих надвірних вбиралень заповнені рідкими нечистотами, тощо, що зумовлює значне мікробне забруднення води озер, яке значно посилюється внаслідок антропогенного навантаження після вихідних днів, що підтверджується результатами лабораторних досліджень попередніх років.

Відсутність обслуговуючого персоналу, благоустрою, відповідної інженерної підготовки берегової території сприяє погіршенню якості води, забруднення ґрунту пляжів, що не виключає поширення інфекційних та паразитарних хвороб і, як наслідок, ускладнення епідеміологічної ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *