ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочала роботу єдина у Західному регіоні ДНК-лабораторія

Львівський портал

|

У Львові відкрили єдину на весь Західний регіон генетичну лабораторію. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС у Львівській області.

«Ми досліджуємо сліди злочину, вилучені на місці події, – кров, волосся, клітини людського організму, а також інші біологічні зразки, що містять ДНК», – повідомила керівник сектору Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВСУ у Львівській області Марія Якимів.

За її словами, відкриття генетичної лабораторії значно підвищило можливості правоохоронців у розкритті злочинів.

«Лише ДНК-дослідження дає категоричну відповідь на суперечливі запитання у кримінальній справі. Слідчий виносить постанову про призначення молекулярно-генетичної експертизи. Як правило, ми повинні з’ясувати, від кого саме походять ці біологічні взірці – від підозрюваної особи, чи постраждалого. Все залежить від обставин справи», – говорить Марія Якимів.

ДНК-лабораторія відкрита і для приватних осіб. Зокрема, тут можна зробити тест на батьківство, достовірність якого – понад 99,9 відсотків. Експерти зазначають – такі дослідження не займають багато часу. Тож отримати результати можна вже за кілька днів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *