ОСТАННІ НОВИНИ

Легендарний японський гурт MONO дасть у Львові єдиний в Україні концерт

Львівський портал

|

17 липня у Львові відбудеться єдиний в Україні концерт легендарного японського гурту MONO. Концерт проходитиме у приміщенні Львівської обласної Філармонії. На підтримці
виступатимуть сучасні класики із Польщі – New Century Classics. Про це повідомляю.ть організатори заходу.

Гурт MONO (часто йде під тегами “Modern Classical” та “Instrumental Post Rock”) був сформований на початку 1999 року гітаристом та композитором Такаакіра Ґото / Takaakira Goto та його другом-гітаристом Йода / Yoda. Незабаром до них приєдналися басистка Тамакі Куніші / Tamaki Kunishi і барабанщик Ясунорі Такада / Yasunori Takada.

За час свого існування MONO випустив п’ять студійних альбомів, два концертних DVD та значну кількість інших записів. Варто зазначити, що запис і аранжування декількох альбомів гурту робив Стів Альбіні / Steve Albini, який працював з такими гуртами як Nirvana, Melt-Banana і Mogwai. Текстурні мелодії і звук, схожий на тканину ручної роботи накладаються одне на одне, деякі з них такі щільні і неосяжні, наче найтемніші глибини океану, а інші – тонші за найлегше гірське повітря, повторюються між собою поки все разом неминуче не вивергається гарячою лавою, яка спускається водоспадом навколо ваших вух. Завдяки любові до динамічного поєднання гучної та тихої гри, їх часто відносять до пост-рокових музикантів, гурт MONO ж, насправді, набагато складніший, говорячи метафорами, через океани вони тримаються за руки з такими оригінальними командами як Stars of the Lid, Explosions in the Sky, Do Make Say Think значно міцніше, ніж із часто згадуваними Tortoise і Mogwai.

Попередній тур MONO тривав три роки, музиканти об`їхали з концертами майже всі континенти. В Україні MONO виступить вперше, тож для мешканців та гостей Львова подія має стати незабутньою.
до слова, найкласичніший у розрізі нового століття гурт New Century Classics з часу створення у 2006 році встиг записати альбом та 2 EP, що були високо відзначені не тільки польською, а й міжнародною пресою. Минулого року краківський колектив зазнав певних змін. Гурт зараз знаходиться в роботі над другим альбомом і вже встиг презентувати дещо з нового матеріалу на кількох нещодавніх концертах у Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *