ОСТАННІ НОВИНИ

Рис в Україні може стати делікатесом

Львівський портал

|

Рис в Україні може стати делікатесом, оскільки ціни на рис в Таїланді, який є найбільшим у світі експортером цієї культури, можуть вирости на 56% після того, як партія, що отримала більшість голосів на парламентських виборах, почне закуповувати рис у фермерів за цінами, вищими за ринкові.

Такі дії нової влади країни спричинять різке подорожчання рису практично у всьому світі. Україна також є залежною від імпорту рису країною. Саме закордонні постачання покривають дві третини потреби країни в цьому продукті, тому їй може загрожувати дефіцит рису.

Останніми роками основними постачальниками в Україну рису виступали Єгипет, В`єтнам і Пакистан. Але експерти прогнозують, що ці через дії Таїланду також підвищать вартість на свою продукцію.

Згідно з прогнозом 6-ти переробників, експортерів і трейдерів, 31 грудня експортна ціна на рис може досягти 810 дол./тонна. При цьому, ще 29 червня ціна на рис складала 519 дол./т, а після перемоги на виборах піднялася відразу на 7,3%.

На рис з Таїланду доводиться до 30% світового експорту. Цього року країна планує експортувати 10 млн тонн рису з 31 млн тонн світового експорту. До справжнього моменту вже експортовано більше 6,3 млн тонн.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *