ОСТАННІ НОВИНИ

На економічний форум у Трускавці очікується приїзд євроделегації

Львівський портал

|

На Міжнародний економічний форум, який щорічно проходить у Трускавці, планується приїзд великої євроделегації з Брюсселю. Відвідати захід також зголосились посли кількох держав. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки у Брюссель повідомив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.

За його словами, на економічному форумі можуть підписати низку договорів щодо впровадження інвестиційних проектів у Львівській області. Домовленості щодо співпраці вже обговорювались з представниками європейських бізнесових кіл під час презентації інвестиційного потенціалу Львівщини у Брюсселі 30 червня.

«Ми зараз готуємо осінній Економічний форум. Представники Брюсселю приїдуть на цей форум. Також зголосились взяти участь посли декількох держав. Я очікую чіткого доручення президента Віктора Януковича щодо того, в якому форматі буде проходити цей форум. Як на мене, він має мати інший статус – не на рівні віце-прем’єр-міністра, а як мінімум – на рівні прем’єрів кількох держав», – розповів М. Цимбалюк.

Приблизна сума інвестицій, яку можна очікувати від писання проектів під час економічного форуму – 100 млн євро і більше.

«Ми отримали конкретні пропозиції. Бельгійську сторону, до прикладу, цікавить сировина сільськогосподарська – насіння ріпаку, а також цікавить наша соняшникова олія відомого підприємства, яке функціонує на території Львівської області. Тут вже навіть є конкретні пропозиції щодо підписання контракту. Також їх цікавить наша сфера машинобудування, товари народного споживання», – додав голова Львівської ОДА.

Нагадаємо, 30 червня голова Львівської облдержадміністрації М. Цимбалюк з робочою поїздкою відвідав Брюссель (Бельгія), де провів презентацію інвестиційного потенціалу Львівської області. На зустрічі були присутні 200 представників приватних європейських структур, а також декілька послів з різних країн.

Окрім того, Львівська область має намір відкрити своє представництво у Брюсселі. Такий намір та план дій обговорили представники Європейського Союзу та голова Львівської ОДА М. Цимбалюк. Львівщина стане першим українським регіоном, яка відкриє офіс та матиме свого представника при ЄС.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *