ОСТАННІ НОВИНИ

Книжки бібліотеки ім. В. Стефаника перенесуть у приміщення на вулиці Авіаційній,1

Львівський портал

|

Книжки бібліотеки ім. В. Стефаника перенесуть у приміщення на вул.. Авіаційній,1. Про це сьогодні повідомив міський голова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міськради.

Мер зазначив, що мав вчора телефонну розмову з заступником Президента НАН України. Погоджено, що книжки бібліотеки ім. В. Стефаника з приміщення храму Петра і Павла (костелу Єзуїтів) буде перенесено у приміщення на вул Авіаційній, 1.

«Три тижні тому я розмовляв з Міністром оборони, головою Академії наук паном Патоном. Ситуація змінилась. Вчора я мав телефонну розмову з паном міністром Єжелем, з заступником пана Патона, є вже проект розпорядження Кабінету міністрів про передачу приміщення на вул Авіаційній, 1 від Міністерства оборони до Академії наук України для розміщення фондів бібліотеки Стефаника, які мають бути переміщені з Костелу Єзуїтів. Динаміка дуже позитивна. Коли проект розпорядження пройде візування по міністерствах, він має бути у Кабінеті міністрів.

Наступного тижня у мене буде робоча нарада на вул Авіаційній, 1, аби подивитись, що потрібно ще доробити. Ми знайшли адекватний варіант», – повідомив під час виїзного брифінгу мер Андрій Садовий.

Храм Петра і Павла (костел Єзуїтів) ще цього року відкриють для львів’ян – переконаний міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ще давніше міський голова мав робочу зустріч з Міністром оборони України Михайлом Єжелем, Віце-прем’єр-міністром України Борисом Колесніковим та Президентом НАН України Борисом Патоном. За результатами зустрічі домовлено, що найкращий варіант для переміщення книжок – вул Авіаційна, 1.

Довідка

Ще 31 березня на сесії міської ради було порушено питання про костел Єзуїтів та книгосховище Львівської національної наукової бібліотеки імені В.Стефаника, яке зараз знаходиться у приміщенні костелу.

У 2010 році, за зверненням до міського голови Львова Андрія Садового, під час сесії Львівської міськради депутати передали у власність Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ будівлю костелу Петра і Павла о.Єзуїтів для проведення богослужінь.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *