ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові почали продавати квартири боржників за компослуги

Львівський портал

|

У Львові вдаються до нових методів у боротьбі зі злісними неплатниками за комунальні послуги. Так, ЛКП «Сигнівка», що у Залізничному районі міста, виставила на аукціон квартиру одного із боржників на вул. Городоцькій, 319. Як повідомила директор ЛКП «Сигнівка» Оксана Роман, мешканець щодо якого було застосовано такі дії, заборгував близько 19 тис. грн. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Мешканця цієї квартири неодноразово попереджали, також відбувалися суди, проте, ці заходи не допомагали. Тому нам довелося вдатися до більш суворих дій і виставити квартиру на аукціон. Через три дні після виставлення на аукціон квартири, її власник оплатив більшу частину боргу – 10 тис.грн, і зобов’язався протягом місяця оплатити решту», – розповіла Оксана Роман.

Можливість вдаватися до таких заходів з’явилася у комунальників з 9 березня 2011р. у зв’язку із тим, що було прийнято Закон про виконавчу службу, який суттєво розширює її можливості.

«Якщо громадянин має заборгованість більше 9 тис. грн, то можна скеровувати запит на виготовлення технічних документів у БТІ про вартість житлового приміщення, а після отримання цих документів, є право виставити квартиру на аукціон, про що боржник сповіщається попередженням», – розповіла начальник відділу житлового господарства Залізничної районної адміністрації Ірина Умриш.

У Залізничному районі планують виставити на аукціон ще 7 квартир, власники яких мають заборгованість у великих розмірах.

«Це єдиний реальний спосіб змусити жителів оплатити борг. Всі попередження та судові позови залишаються безрезультатними і більше не є вагомими для громадян», – зазначила директор ЛКП «Сигнівка» Оксана Роман. 

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, на 1 липня борг за квартплату мешканців Львова складає 9 млн 501 тис. грн, за холодну воду – 5 млн 362 тис. грн, а за теплопостачання – 40 млн 638 тис. грн.

Львівська міська рада просить мешканців погашати борги за комунальні послуги.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *