ОСТАННІ НОВИНИ

У Радехові залишилось майже 1,5 тис тонн меланжу

Львівський портал

|

Державною екологічною інспекцією в Львівській області здійснюється постійний інструментально-лабораторний контроль під час відвантаження меланжу (компоненту рідкого ракетного палива) на території військової частини А1642, що у місті Радехів. На сьогодні питання його утилізації не вирішено в повному обсязі, інформує прес-служба ДЕІ у Львівській області.

Станом на 01.01.2010р. на території зазначеної військової частини рахувалось 3078 тонн компоненту ракетного палива типу «меланж», який зберігався в спеціальних резервуарах в кількості 68 шт. Протягом 2010 року на утилізацію було вивезено 920 тонн меланжу, в  червні 2011 року – 652 тонн.

На даний час у військовій частині А1642 на зберіганні знаходиться 1476 тонн меланжу.

Відвантаження меланжу з резервуарів в цистерни здійснювалося за допомогою мотонасосної установки по спецрукавах та спецтрубопроводах. При цьому, держінспектори з охорони навколишнього природного середовища здійснювали нагляд за додержанням вимог природоохоронного законодавства, а також було відібрано проби ґрунту з метою отримання інформації щодо можливого забруднення. За результатами інструментально-лабораторного контролю, проведеного спеціалістами держекоінспекції, перевищень норм ГДК в ґрунтах не виявлено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *