ОСТАННІ НОВИНИ

На час Євро очікується збільшення попиту на проведення окремих видів судових експертиз

Львівський портал

|

У період проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року можуть стати особливо актуальними питання проведення окремих видів судових експертиз. Про це заявила начальник Управління експертного забезпечення правосуддя Міністерства юстиції Людмила Головченко в інтерв’ю газеті «Правовий тиждень», яке вийде друком 5 липня. Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Зокрема, за словами Людмили Головченко, слід очікувати збільшення попиту на проведення вибухотехнічних експертиз, хімічних експертиз із дослідження наркотичних засобів та їх аналогів, а також мистецтвознавчих експертиз з дослідження творів мистецтва, ікон, орденів тощо.

Тому, за словами начальника управління Мін’юсту, на теперішній час постає питання про збільшення експертів-фахівців у цих галузях знань.

Це питання є актуальним, враховуючи вже теперішнє велике навантаження на судових експертів. Так, наприклад, у 2010 році, у порівнянні з 2009, кількість експертиз, проведених експертними установами, збільшилася на 1 500. Водночас, значно збільшилася їх складність. Якщо раніше під час призначення експертизи експертові на вирішення ставилось два-три питання, то тепер ставляться від 20 до 100, а інколи і більше. У таких експертизах можуть бути задіяні три-чотири експерти.

Л. Головченко зазначила, що на сьогодні є потреба у збільшенні штатної чисельності судово-експертних установ. Зокрема, для установ Мін’юсту додаткова потреба у судових експертах становить близько 100 одиниць по всіх регіонах України. Штатна чисельність експертних установ не змінювалася з 2007 року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *