ОСТАННІ НОВИНИ

Цього літа Пласт проведе 18 таборових вишколів

Львівський портал

|

Львівські пластуни цього літа проведуть вісімнадцять вишколів, профінасованих з бюджету міста. Учасники розставлять свої намети на території Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Участь у вишкільній програмі візьме близько 600 дітей зі Львова, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Участь у таборах візьмуть львівські пластуни й пластунки віком від 6 до 18 років. На кожному пластовому вишколі перебуватиме від 18 до 60 осіб.

Пластові вишколи тривають 6 днів (два етапи по 3 дні). Підготовкою та організацією займаються більш досвідчені старші пластуни (від 18 років). Вони на волонтерських засадах працюють виховниками та інструкторами.

Учасники вишколів вивчатимуть історію української культури, також історію Пласту. Вишкіл «Провідників пішого мандрівництва» орієнтований на пластунів, що готові бути провідниками під час походів та мандрівок. Для цього вони навчаться орієнтувати карту, визначати сторони світу за допомогою компаса, сонця чи зір.

«Наприклад, для дітей від 9 до 11 років є така вмілість, як журналістика. Вона насправді дуже проста але вони вчаться писати короткі речі і правильно формулювати думку. Це відбувається у формі гри, як і інші вишколи. В основному вишколи проводять люди з добре розвиненою уявою та значним педагогічним вмінням», –  додав заступник голови ЛММГО «Пласт – НСОУ» Михайло Гнип. 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *