ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський «Сокіл» проведе сплав по Дністру

Львівський портал

|

З 4 по 14 липня Молодіжна громадська організація «Сокіл» проведе водний табір – сплав по Дністру. Початковий пункт маршруту – давнє княже місто Галич, а кінцевий – майже за 200 км вниз по течії Дністра – містечко Заліщики, колишній кліматичний курорт (чи не єдине місце на Поділлі з середземноморським кліматом). Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Сплав по Дністру поєднує в собі оздоровчо-рекреаційні та краєзнавчі елементи. Під час подорожі учасники матимуть змогу не лише помилуватись краєвидами берегів річки та Дністровського каньйону – одного з найбільших в Європі, травертиновими скелями, унікальними урочищами і рідкісною флорою і фауною, а й відвідати безліч природних та архітектурних пам’яток, до яких дістатись сушею дуже важко або взагалі неможливо. Серед них – Раковецька фортеця, Червоногородський замок, палац графа Бадені в Коропці, окопи та залишки украплень часів ІІ світової війни, найстарішу збережену дерев’яну церкву України, костели і кляштори поблизу Дністровських берегів. З природних пам’яток – Печера Самітника, водоспад Дівочі Сльози, найбільший рівнинний водоспад України – Джурин, ґроти монахів, реліктові ліси.

Львівський «Сокіл» проводить водні табори вже кілька років поспіль, і кожного року Дністер дарує нові враження та неповторні пригоди.

«Катамаранний сплав по Дністру – технічно не важкий вид активного відпочинку і не потребує спеціальної фізичної підготовки. Більше того – у сплаві можуть брати участь люди будь-якого віку і незалежно від вміння плавати. Поганої погоди на Дністрі також не буває – кожен стан природи має свій шарм та відкриває нові, до того приховані деталі мандрівки Дністром. Учасники сплаву отримають нові знання з історії, краєзнавства, етнології, закріплять вміння табірництва, мандрівництва та домедичної допомоги. Також під час сплаву «соколята» відсвяткують Івана-Купала зі всіма необхідними атрибутами та святковою ватрою на завершення», – каже в.о. керівника управління молоді, сім’ї і спорту Віктор Степанюк.

Сплав буде здійснено за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *