ОСТАННІ НОВИНИ

У Дітківцях вшанували пам’ять 28 новобранців, знищених енкаведистами

Львівський портал

|

Учора, 3 липня, у Бродівському районі заходами Львівської обласної ради було вшановано пам`ять про знищених енкаведистами українців, останки яких покояться у високій могилі край дороги між селами Дітківці та Гаї-Дітковецькі. Про це повідомляє ЛОО ВО «Свобода».

Достеменно відомо, що там, на узліссі, де зараз висока могила з різьбленим хрестом, 70 років тому, 22 червня 1941 року, енкаведисти розстріляли 28-ох неозброєних новобранців. Їх, молодих призовників із навколишніх сіл, з Бродів та інших місцевостей, тієї неділі не допровадили до селища Підкамінь, де було розташовано пункт збору. На заваді стало бомбардування гітлерівської авіації. І щоб не залишати мобілізованих хлопців живими, більшовицькі конвоїри майже всіх розстріляли.

Поминальний захід за 28-ма безвинно убієнними розпочався із заупокійної панахиди, яку відслужили декан Бродівського деканату УГКЦ о. Степан Макар разом із парохами релігійних громад навколишніх сіл та м. Броди. Після Богослужіння відбулося віче пам’яті, яке розпочалося виступом юнаків та юначок із пластової станиці «Броди».

У продовження поминального заходу виступили депутати Львівської обласної і Бродівської та Радивилівської (Рівненська обл.) районних рад від ВО «Свобода».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *