ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові заохочують дітей зі всієї України до читання

Львівський портал

|

Упродовж літа серед найменших львів’ян проходить конкурс «Улітку я читаю». Конкурс проводить «Видавництво «Старого Лева» та Львівська міська рада. Організатори заохочують дітей якомога більше прочитати та повідомляти про це. На переможців конкурсу чекають цікаві екскурсії та зустрічі з авторами книг, інформує прес-служба Львівської міськради.

В рамках конкурсу діти можуть надсилати свої короткі анотації про прочитанні книжки на електронні скриньки [email protected] та [email protected] (листи подавати з позначкою конкурс) або приносити у відділ промоції ЛМР (301 каб) до 20 серпня.

«Розвиток особистості дуже важливий саме у ранньому віці. Львову потрібні талановиті та розумні мешканці. Наше місто визнано першим щодо людського потенціалу, тому ми повинні і надалі розвивати традиції висококультурного, інтелігентного міста. Що, як не книжка та гарний приклад з життя, можуть вплинути на молодих людей. Формування великої людини розпочинається з маленької справи – щоденного, хоч кількахвилинного, читання. Нашою акцією ми хочемо сказати  львів’янам, що читати – модно і корисно», – розповіла заступник начальника відділу промоції міста Марта Іванишин.

За словами організаторів, дана акція – всеукраїнська.

«Ми не ставимо обмеження перед дітьми. Чим більше їх долучиться до акції з різних куточків України – тим краще. Листи можуть писати всі діти віком від 8 до 14 років. Для нас головне – це ті емоції, які дитина зможе викласти в цьому листі.

Окрім того, для нас це і дослідження. Так ми зможемо дізнатися що діти читають влітку і що їм подобається», – розповіла головний редактор «Видавництво «Старого Лева» Мар’яна Савка.

Нагородою для маленьких читачів-переможців стане «Один день із старим Левом», де на них чекатиме екскурсія містом на чудо-поїзді, підйом на вежу Ратуші, а також зустріч у «Домі Легенд» з одним з дитячих авторів.

«Спочатку ми планували лише одного переможця. Але якщо нам надсилатимуть надзвичайно прекрасні роботи, то ми можемо збільшити кількість переможців до п’яти. Адже найкращий подарунок для них – це наше місто», – розповіла Мар’яна Савка.

Відділ промоції Львівської міської ради проводить чимало акцій в галузі промоції читання. Щомісяця у міських дитячих бібліотеках проходить проект «Зустрічі за книгою». Про свої улюблені книжки дітям вже розповіли Парасковія Дворянин, Денис Силантьєв, Наталка Карпа. Окрім того, з вересня у садочках міста знову розпочнеться марафон читання. Львів місто читання.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *