ОСТАННІ НОВИНИ

Працівникам підприємств оборонного відомства віддали 6 млн заборгованої зарплати

Львівський портал

|

Завдяки втручанню військових прокурорів Західного регіону України заборгованість із виплати заробітної плати працівникам державних підприємств оборонного відомства знижено на понад 6 млн. грн. і на даний час сума заборгованості становить уже 2,8 млн. грн. Цю інформацію було озвучено сьогодні у Львові під час розширеного засідання колегії військової прокуратури Західного регіону України, яка підбила підсумки роботи у першому півріччі 2011 року. Колегія відбувалася під головуванням військового прокурора Західного регіону України полковника юстиції Павла Богуцького. У роботі колегії також взяв участь заступник Генерального прокурора України державний радник юстиції 2 класу Анатолій Пришко. Про це повідомив прес-секретар військового прокурора Микола Гуцуляк.

Особливу увагу звернено на заходи, що вживаються для забезпечення додержання законності у протидії злочинності, у сфері оплати праці, соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, захисту державної власності та у бюджетній сфері.

У ІІ кварталі цього року практично вдалося зупинити зростання рівня злочинності у піднаглядних прокуратурі регіону військових формуваннях (на 7% у порівнянні з минулим роком, при тому, що на початку 2011 року ріст злочинності складав понад 21%).

Внаслідок активізації роботи прокуратур гарнізонів, суттєво (у чотири рази) зросла кількість виявлених лише корупційних злочинів.

Також вжито заходів до активізації правозахисної діяльності щодо захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. Так, за розглянутими документами прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 1209 посадових осіб, відшкодовано понад 16,5 млн. грн., у т.ч. до бюджету – понад 3,8 млн. грн.

За втручання військових прокурорів заборгованість із виплати заробітної плати працівникам державних підприємств оборонного відомства знижено на понад 6 млн. грн. і на даний час становить 2,8 млн. грн.

За шість місяців слідчими військових прокуратур регіону направлено до суду з обвинувальними вироками 75 кримінальних справ. Завдяки  цілеспрямованій роботі, у ході досудового слідства відшкодовано 72% від заподіяних злочинами збитків. У встановлені законом строки розслідувано та направлено до суду з обвинувальними вироками шість (з восьми порушених у цьому році) кримінальних справ відносно службових осіб, котрі одержували хабарі.

Позитивні тенденції також закріплено у представницькій діяльності. Зокрема, пред’явлено позовів на загальну суму 11 млн. 906 тис. грн. Сума задоволених позовів становить 11 млн. 71 тис. грн.. Реально виконано судових рішень на 12 млн. 890 тис. грн. (+3%). На 35% підвищився рівень добровільного відшкодування по справах, порушених за позовами військових прокурорів. На захист інтересів держави виконано судових рішень більш, ніж на 11 мільйонів гривень, з них до бюджету – на 1 млн. 272 тис. грн., добровільно відшкодовано коштів до бюджету на 1 млн. 300 тис. грн.

Серйозну увагу приділено питанню захисту конституційних прав громадян засобами представництва. Реально виконано судових рішень винесених в інтересах громадян на 1 млн. 547 тис. грн., на 13% збільшилась сума добровільно відшкодованих коштів.

Одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури є подолання порушень, пов’язаних із оплатою праці. За шість місяців 2011 року до судів направлено 360 позовних заяв та заяв на видачу судових наказів. За результатами їх розгляду на цей час підлягає стягненню понад 831 тис. грн. заборгованості із зарплати. Вирішена, зокрема, тривала проблема невиплати заробітної плати працівникам Рівненського автомобільного ремонтного заводу Міністерства оборони України.

Одним із головних пріоритетів є захист інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній сфері та бюджетній системі зокрема. З початку 2011 року з цих питань пред’явлено 14 позовів, з яких 9 вже задоволено на загальну суму 690 тис. грн.

Військовою прокуратурою Західного регіону України вжито низку організаційно-практичних заходів щодо посилення захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин. До суду пред’явлено 51 позов у сфері земельних відносин, з яких 23 задоволено – на суму понад 3 млн. грн.  

Колегія ухвалила рішення, спрямоване на подальшу активізацію боротьби зі злочинністю у військових формуваннях. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *