ОСТАННІ НОВИНИ

395 лічильників потрібно встановити на комунальних котельнях Львівщини

Львівський портал

|

У населених пунктах Львівської області експлуатується 297 комунальних котелень, на яких встановлено 79 лічильників теплової енергії (26,6%), а для забезпечення повного обліку виробленої теплової енергії необхідно встановити ще 395 приладів обліку. Про це було озвучено сьогодні, 4 липня, у Львівській облдержадміністрації під час селекторної наради при голові ЛОДА М. Цимбалюку з головами райдержадміністрацій, головами районних рад та міськими головами міст обласного значення за участю керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації. Інформує прес-служба ЛОДА.

Зокрема, під час свого виступу заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Худюк поінформувала присутніх про стан оснащення приладами обліку води і теплової енергії житлового фонду та об’єктів водо- і теплопостачання та стан розрахунків усіх категорій споживачів за спожитий газ.

За її словами, у населених пунктах області експлуатується 297 комунальних котелень, на яких встановлено 79 лічильників теплової енергії (26,6%), а для забезпечення повного обліку виробленої теплової енергії необхідно встановити ще 395 приладів обліку. 5,5% житлових будинків оснащено лічильниками холодної води, 15,3% – гарячої, 59,6% – теплової енергії. Станом на 30 червня 2011 року рівень оплати спожитого природного газу підприємствами комунальної теплоенергетики з початку року становить 82,6%, сума заборгованості –73,9 млн. грн., а за період опалювального сезону 2010/11 року та січня – червня 2011 року рівень розрахунків становить – 70,1%, сума заборгованості –208,0 млн. гривень.

М. Цимбалюк, звертаючись до керівництва районів та міст, дав вказівку вжити заходів щодо покращення ситуації з оплати за спожитий газ. «Треба заохочувати населення встановлювати прилади для обліку води. Для вивчення ситуації буде створена робоча група», – зазначив він.

Також голова Львівської ОДА звернув увагу на необхідності дотримання вимог експлуатації водних об’єктів з метою запобігання нещасних випадків, а також дав вказівку головам райдержадміністрацій приділити належну увагу забезпеченню готовності шкіл до нового навчального року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *