ОСТАННІ НОВИНИ

В аптеках заборонили продаж парацетамолу та мукалтину

Львівський портал

|

Державна служба України з лікарських засобів тимчасово заборонила торгівлю і застосування лікарських засобів парацетамол та мукалтин. Про це йдеться у відповідних приписах.

“Суб’єктам господарювання, які здійснюють торгівлю, зберігання і застосування лікарських засобів, невідкладно, після одержання припису перевірити наявність лікарського засобу парацетамол, супозиторії ректальної по 0,08 гр у стрипах №10 серії 41010 виробництва ВАТ “Монфарм Україна”, – йдеться в одному приписі.

“Суб’єктам господарювання, які здійснюють торгівлю, зберігання і застосування лікарських засобів, невідкладно, після одержання припису перевірити наявність лікарського засобу Мукалтин, таблетки по 50 мг у стрипах №10, серії 230211, виробництва АТ “Галичфарм”, Україна”, – йдеться в іншому приписі.

При виявленні цих лікарського засобів вжити заходи щодо його вилучення.

Невиконання цього припису тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства України.

Довідка: Парацетамол – лікарський засіб, що виявляє знеболювальну та жарознижувальну дії. Є широкорозповсюдженим анальгетиком, що володіє доволі слабкими протизапальними властивостями. Водночас він може слугувати причиною порушення роботи печінки, кровоносної системи та нирок.

Мукалтин – відхаркувальний засіб, який використовують для лікування гострих і хронічних захворювань органів дихання, що супроводжуються утворенням мокротиння підвищеної в´язкості.

«УНН»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *