ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники «ФортМісії 2011» впорядковують місця поховань жертв Першої світової війни

Львівський портал

|

Міжнародний фестиваль мистецтв «ФортМісія 2011», офіційна програма якого стартує сьогодні, 1 липня, розпочався з молодіжного табору «На фортах», учасниками якого стала молодь з Галичини, Волині та Закарпаття. Про це повідомляють організатори заходу.

Волонтерський табір організовано Федерацією Скаутів «Галицька Русь» за підтримки Мостиської райдержадміністрації та Фонду Анатолія Лісіцина (Росія, м. Ярославль).

Молоді волонтери допомагають Оргкомітету у підготовці території для проведення фестивалю, а також впорядковують місця поховань жертв Першої світової війни, розташованих в Мостиському районі Львівщини.

Зокрема, на прохання уродженця села Острожець Мостиського району З. Наконечного, не зважаючи на негоду, скаути розчистили територію забутого некрополя часів Першої світової війни в околицях населеного пункту, встановили тут спеціально виготовлений різьблений дерев’яний хрест.

Роботи із впорядкування воєнних некрополів проводяться в рамках міжнародного гуманітарного проекту «Memoria Patriae» (Пам’ять Вітчизни), який реалізовується на території Західної України з серпня 2010 р. 

За документами, які є в розпорядженні волонтерів проекту «Memoria Patriae», лише в околицях села Острожець знаходяться три військові кладовища, загальна кількість похованих на їх території – 911 воїнів австро-угорської та російської армій.

Найближчим часом, у співпраці з українськими та закордонними дослідниками та в координації з органами місцевої влади, планується уточнити наявну інформацію та, на підставі отриманих відомостей, продовжити роботи із впорядкування некрополів, встановити відповідні меморіальні таблиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *