ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС відмовився скасувати візи для українців на час проведення Євро-2012

Львівський портал

|

Євросоюз не збирається скасовувати візи для українців на час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це виданню “КоммерсантЪ-Украина” розповів посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин.
Відповідаючи на питання, як буде забезпечено приїзд уболівальників на Євро-2012, посол нагадав, що матчі спланували так, що Україна грає в Україні, а Польща – в Польщі.
“Масове переміщення вболівальників з України до Польщі, на наш погляд, можливе лише починаючи з півфіналів. До того ж не слід забувати, як UEFA веде продаж квитків. Ми точно знатимемо, хто поїде до Польщі, і як багато людей мають намір це зробити, оскільки квитки іменні”, – зазначив Литвин.
Відповідаючи на питання, чи можливо, що на період чемпіонату квиток буде заміною візи для українців, посол Польщі заявив, що “на сьогодні про безвізовий режим на період чемпіонату не йдеться”.
“Ми ведемо переговори про спрощення технічних процедур. Ми готуємо такі процедури, завдяки яким велика кількість вболівальників зможе перетинати кордон без особливих проблем”, – зазначив він.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович сподівається, що до Євро-2012 Єврокомісія ухвалить рішення про безвізовий режим з Україною. “Я сподіваюсь, що цю роботу ми завершимо заздалегідь до Євро-2012”, – заявляв Янукович у червні.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *