ОСТАННІ НОВИНИ

Депутата турбує стан тротуарів у Львові

Львівський портал

|

Депутат Львівської міськради Андрій Якимів звернувся із депутатським запитом до міського голови Львова Андрія Садового щодо  стану справ з тротуарами міста загалом, а особливо на ефективність  їхнього ремонту.

«Як відомо проблема ремонту тротуарів і його ефективності постала ще у 2006 році, коли на площу Ринок, головну туристичну принаду міста, було покладено плитку неналежної якості з пісковика. Гарантійний термін її експлуатації складав 10 років, однак вже через 3 роки вона почала руйнуватись. Зараз головна площа Львова перебуває в такому стані, що ходити по тротуару, не турбуючись про те, що можна спіткнутись та нашкодити власному здоров’ю просто неможливо. Більше року лунають обіцянки про зобов’язання генпідрядника замінити плитку, однак слова не співпадають з реальністю, а тротуарна плитка продовжує руйнуватись», – наголосив депутат.

Враховуючи викладені обставини, А.Якимів просить заслухати на наступному сесійному засіданні звіт в.о. голови Управління капітального будівництва Ігоря Фалюти. Зокрема, посадовець має відповісти щодо кінцевого терміну заміни плитки на площі Ринок; осіб, які понесли відповідальність за вибір неналежно генпідрядника та матеріалу плитки; суму відшкодування, яку Львівська міська рада отримала за неналежне виконання договору про покладення плитки на площі Ринок та шкоду  іміджу Львова, як туристично-привабливого міста. Також депутат цікавиться вартістю виконаних робіт з покладення тротуарної плитки на площі Галицькій та відповідальними особами, які прийняли неналежно виконані роботи та вартістю інших об’єктів, на яких проводився ремонт тротуарної плитки за останній рік та які були не прийняті у зв’язку з їх неналежністю або були прийняті  і на яких повторно виконувались роботи.

У випадку необхідності, А.Якимів пропонує створити робочу групу для перевірки фактів викладених у запиті, та заслухати її звіт наступного сесійного засідання.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *