ОСТАННІ НОВИНИ

Восени різко подорожчають горох та молоко?

Львівський портал

|

Експерти прогнозують, що восени українські споживачі відчують дефіцит гороху через те, що цього року хлібороби дуже мало посіяли цієї культури.

“Дуже мало засіяли гороху. Я думаю, що горох – це буде “гречка номер два” восени”, – сказав президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса.

Він також очікує, що восени підвищаться ціни на овес і молочні продукти, а от на яловичину – знизяться, бо сільськогосподарські товаровиробники виріжуть худобу.

“Будуть питання по молочній продукції. Якщо Росія не перекриє кордон, то проблема з дефіцитом сирого молока буде ще сильнішою, ніж зараз”, – зазначив він.

“Ціни на молоко підвищаться – і це вже очевидно. В цьому році, наприклад, вже нонсенс, що в пік сезону зросли закупівельні ціни на молоко на 10-15 відсотків”, – додав фахівець.

Нагадаємо, за останній рік в Україні гречка подорожчала на 300%. Експерти пояснили таку динаміку зниженням врожаю та відсутністю в країні запасів цього продукту для боротьби з дефіцитом. Лише навесні ажіотаж навколо цієї крупи пішов на спад, наразі її знову можна купити у багатьох магазинах.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *