ОСТАННІ НОВИНИ

На Західній Україні побільшало гадюк і бракує вакцини від їх укусів

Львівський портал

|

У зв`язку з почастішанням випадків укусів змій, особливо в західних регіонах України, бракує сироватки проти отрути гадюки звичайної. На сьогодні в Україні зареєстрований тільки імунобіологічний препарат польського виробництва, який наразі відсутній на складі заводу-виробника  і його виробництво відбудеться не раніше січня-лютого 2012 року. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

У зв`язку з цим Міністерство охорони здоров`я України надало разовий дозвіл одеському підприємству на ввезення понад 500 доз  сироватки проти отрути гадюки звичайної російського виробництва.

Цей препарат – сироватка проти отрути гадюки звичайної, вироблений в Росії, потрапить до українських лікарень вже 4 липня.

Нагадаємо, цього року медики вже врятували життя дівчинці-підлітку та прикордонникові, яких кусали гадюки. Щоліта до лікарень Закарпаття потрапляє майже 20 покусаних зміями людей. Досі постраждалим одразу ж вводили протиотрутну сироватку. Медики закликають людей бути особливо пильними на природі й біля водойм.

Біологи різке збільшення популяції пояснюють спекою і зазначають, що  різке збільшення кількості змій – ознака екологічної чистоти краю

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *