ОСТАННІ НОВИНИ

Комуніст каже, що коаліції у парламенті немає

Львівський портал

|

Коаліції фракції Партії регіонів, Блоку Литвина і Комуністичної партії насправді у Верховній Раді не існує. Про це заявив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

Зокрема, парламентарій зазначив, що у зв´язку зі зміною Конституції українські політики живуть вже півроку зовсім за іншими правилами політичної гри. Тому, за словами Кілінкарова, не можна Компартії «вийти звідти, куди вона не входить».

«Коаліції насправді в парламенті немає. Формалізованої більшості в парламенті теж немає ні де-факто, ні де-юре. Тому як можна вийти звідти, де насправді не знаходишся? Підписаного документа про коаліцію після змін Конституції не існує. Конституція наша не передбачає парламентську більшість», – сказав комуніст.

Кілінкаров констатував, що у Верховній Раді є п´ять окремих політичних сил, які, виходячи зі своїх програмних міркувань, приймають ті чи інші рішення.

Він уточнив, що позиція КПУ, згідно голосуванням у ВР, в корені відрізняється від позицій Партії регіонів, Блоку Литвина, БЮТ і «Нашої України».

У той же час, Кілінкаров додав, що на сьогоднішній день в Україні діє склад уряду, який був сформований на момент існування попередньої коаліції.

«Формування нової більшості можливо за умови, якщо постане питання про відставку нинішнього уряду і створення нового Кабміну», – підкреслив парламентарій.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *