ОСТАННІ НОВИНИ

В одному з районів Львова порушили 6 справ щодо підприємців, які не легалізували працівників

Львівський портал

|

Шевченківська районна адміністрація Львова проводить посилену роботу з легалізації найманої праці з метою наповнення міського бюджету через сплату податків. Про це розповіла заступник голови Шевченківської райадміністрації з соціально-економічних та гуманітарних питань Катерина Гороховська, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз прокуратурою Шевченківського району порушено шість кримінальних справ щодо суб’єктів підприємницької діяльності, де були виявлені працівники, які не мали належного оформлення трудових відносин, крім того по двох суб’єктах підприємницької діяльності  проводиться перевірка відповідно до ст. 97 КПК України», – зазначила Катерина Гороховська.

Створені робочі групи, до складу яких входять працівники Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова, Шевченківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, Пенсійного фонду Шевченківського району та Львівського міського центру зайнятості, проводять щотижнево виїзні обстеження щодо дотримання суб’єктами підприємницької діяльності законодавства в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

У 2011 році було проведено 36 виїзних обстежень, під час яких перевірено 47 суб’єктів  підприємницької діяльності та виявлено 32 найманих працівники, які не мали належного оформлення трудових відносин.

За результатами роботи комісії матеріали скеровуються для проведення перевірки в Територіальну інспекцію праці у Львівській області на предмет дотримання чинного законодавства про працю.

У випадку підтвердження порушення, матеріали скеровуються в прокуратуру району.

Результатом роботи комісії є те, що керівники підприємств оформили 23 трудові угоди з найманими працівниками. Робота в цьому напрямку продовжується.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *