ОСТАННІ НОВИНИ

Педагогічні ставки вираховуватимуть за зрозумілою та прозорою формулою - Огура

Львівський портал

|

Рішення виконавчого комітету від 06.05.2011 № 493 «Про введення формули розрахунку кількості ставок педагогічного персоналу для загальноосвітніх навчальних закладів» покликане в зрозумілій і прозорій формі вирахувати кількість педагогічних ставок. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Формула обліку розрахунку педагогічних ставок – це, перш за все, облік. Це є однаковий  підхід і абсолютно прозорий підхід.. Ринок і ринкова економіка – це однаковий підхід до всіх підприємств, різних форм власності і різних видів діяльності. Інше питання – індивідуальний підхід до людей. Кожне підприємство є абсолютно однакове перед законом і людьми. Тому запропонована формула обліку, яка покликана була в абсолютно зрозумілій і прозорій формі, незалежній від  ручного регулювання, обрахувати кількість педагогічних ставок в тій чи іншій структурі», – повідомив начальник міського управління освіти Володимир Огура.

Нагадаємо, на засіданні 6 травня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив  формулу розрахунку кількості ставок педагогічного персоналу для загальноосвітніх навчальних закладів. Так, розрахунок відбуватиметься за формулою «ах+b», де «а» – кількість ставок на одного учня згідно з робочим навчальним планом при розрахунковій кількості учнів у класі 27 осіб, «х» – фактична кількість учнів, а «b» – стала кількість ставок адміністративно-педагогічного персоналу, яка становить п’ять одиниць. Таким чином, розрахунковий показник кількості педагогічного персоналу не може бути нижчим за фактичну тарифікацію.

Формула буде застосовуватися у три етапи: у навчальному році 2011/2012 планується охопити 70% загальноосвітніх навчальних закладів міста, у 2012/2013 – 80%, і у 2013/2014 – 95%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *