ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає від ООН 305 млн дол. на протидію ВІЛ/СНІДу

Львівський портал

|

Україна очікує отримати протягом п’яти років 305 млн дол. від Генеральної Асамблеї ООН на реалізацію програми з протидії ВІЛ/СНІДу. Про це під час брифінгу сказав голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Олександр Федько, передає кореспондент УНН.

“Ми на сьогодні очікуємо, починаючи з 2012 року, на період протягом наступних п’яти років на суму 305 млн дол., але це за умови, якщо перший раунд пройде за підтримки донорської програми відповідним фондом. Тому спочатку фонд дає частину цих коштів…Потім проходить оцінка виконання першого етапу і, в разі, якщо перший етап за своїми показниками задовольнить відповідну сторону, то ми отримаємо транш у розмірі 305 млн дол.”, – зазначив О.Федько.

Нагадаємо, що перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв сказав, що на сьогодні потрібно працювати на упередження епідеміологічних хвороб в Україні.

Він зазначив, що одним з важливих питань, яке постійно перебуває на контролі уряду є санітарна епідеміологічна ситуація.

Нагадаємо, 8 червня в Нью-Йорку працювала спеціальна сесія Генеральної асамблеї ООН з питань ВІЛ / СНІДу, в якій бере участь делегація з України.

Основною темою сесії було питання протидії епідемії ВІЛ у Східній Європі і, зокрема, в Україні. За даними ООН, за 10 років темпи поширення ВІЛ-інфекції по всьому світу скоротилися майже на 25%. Разом з тим Україна, Росія та Естонія є єдиними країнами Європи, де епідемія ще не зупинена.

Друга спеціальна сесія Генеральної асамблеї ООН з питань ВІЛ / СНІДу тривала до 10 червня. У ній візяли участь представники 32 країн, включаючи Україну, які обговорять питання боротьби із захворюванням. Перша спеціальна сесія Генасамблеї ООН, присвячена протидії ВІЛ / СНІДу, відбулася в 2001 році. В ООН відзначають скорочення глобальних темпів поширення ВІЛ майже на 25% протягом з 2001 по 2009 рік.

УНН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *