ОСТАННІ НОВИНИ

Держохорона склала для журналістів правила

Львівський портал

|

Управління держохоони оприлюднило пам`ятку щодо взаємодії співробітників УДО України  з представниками засобів масової інформації. Відповідний документ оприлюднено на сайті УДО.

“Співробітник УДО України, уповноважений взаємодіяти зі ЗМІ, ознайомлювати журналістів з правилами та вимогами режиму”, – сказано в документі.

Згідно із “вимогами режиму”, журналіст має перебувати у визначених для роботи преси місцях, не заважати вільному пересуванню посадової особи щодо якої здійснюється державна охорона, не залишати особистих та інших речей в місцях де присутність преси не передбачена протоколом, припиняти проведення зйомок після завершення заходу на об’єктах щодо яких здійснюється державна охорона тощо.

“У разі прибуття представників преси на охоронний захід, який за своїм розкладом не передбачає висвітлення події ЗМІ, журналістам пропонується звернутись до відповідної прес-служби державного органу влади”, – зазначається в документі.

Також зазначається, що “у пункті допуску для преси постійно перебуває співробітник УДО України, уповноважений взаємодіяти із представниками ЗМІ та відповідальним співробітником прес-служби, яка проводила акреди­тацію”.

В УДО зазначають, що “з повагою ставиться до роботи представників ЗМІ, вважають свободу слова невід’ємним принципом української демократії”.

“Однак, особливістю діяльності спецслужб є те, що під час здійснення покладених на них завдань більшість питань в їх роботі не можуть публічно обговорюватися”, – сказано в повідомленні.

“Зокрема, у діяльності УДО України це стосується відомостей щодо організації та здійснення заходів, спрямованих на забезпечення безпеки посадових осіб та об’єктів щодо яких здійснюються державна охорона”, – сказано в повідомленні.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *