ОСТАННІ НОВИНИ

Позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку почали приймати львівських школярів

Львівський портал

|

25 червня розпочалися заїзди у позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. У підпорядкуванні управління освіти Львівської міської ради знаходяться два такі табори, а саме: «Ватра» (с. Гребенів) і «Старт» (с. Коростів), які знаходяться в Сколівському районі Львівської області. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«25 червня в нас стартували обидва табори, які ми маємо. Це, власне, «Старт» і «Ватра». Вони приймають по 110 та 120 дітей, відповідно. Зміни будуть, практично, нон-стоп, за винятком тих декількох днів – перезмінки, коли будуть готуватися до прийому наступних дітей. Табори готові, ми провели необхідні відновлювальні роботи для ефективної діяльності таборів», – розповів начальник управління освіти Володимир Огура.

Загалом протягом літнього періоду відпочити в цих таборах зможуть 920 дітей. На це з міського бюджету було виділено 1,3726 млн. грн.

«В суботу розпочалася перша зміна, яка є профільною. Відпочиватимуть в цій зміні, і в одному, і в другому таборах, діти, які є вихованцями позашкільних навчальних закладів міста Львова. Зміна профільна – тематична, оскільки діти приїжджають зі своїми керівниками гуртків. І відбуваються своєрідні майстер-класи, обмін досвідом, і, відповідно, цікаве змістовне дозвілля для дітей, школярів, вихованців позашкільних навчальних закладів міста. Така зміна буде і четверта, яка працюватиме у серпні, з 12 до 25. Але у цій зміні відпочиватимуть вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл. В підпорядкуванні управління освіти є 9 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. І вихованці зі своїми тренерами провадитимуть таку тематичну профільну зміну фізкультурно-спортивного спрямування.

Друга і третя зміна – це зміна для дітей соціально-незахищених категорій. Це є діти-сироти, які позбавлені батьківського піклування, діти, які мають статус постраждалих від Чорнобильської аварії та Скнилівської авіакатастрофи, діти з малозабезпечених сімей або з багатодітних родин.

Зміна триватиме впродовж 14 днів. Впродовж літнього періоду таких змін буде 4. І два дні перезмінки після кожної зміни для того, щоб привести табір у відповідність до санітарно-гігієнічних умов, підготувати до початку нової зміни», – повідомила головний спеціаліст управління освіти Ірина Гайдук.

Щоб отримати путівку, батькам необхідно написати заяву на ім’я директора школи чи навчального закладу, в якому навчається дитина, якщо родина належить до однієї з названих категорій. Але це робиться протягом навчального року. Зараз всі путівки вже закріплені за дітьми.

Щодо вихователів, які будуть працювати з дітьми, то як повідомили в управлінні освіти – це кваліфіковані педагоги з необхідним стажем роботи з дітьми.

«В таборі працюють педагоги, які мають досвід роботи з дітьми, оскільки це є працівники навчальних закладів, які у свою відпустку люб’язно погоджуються працювати вихователями в наших закладах оздоровлення та відпочинку. Це фахівці, які мають досвід роботи з дітьми, і відповідно легко віддавати таку дитину в руки досвідченого вчителя, який не лише буде пильнувати за життям і здоров’ям дитини, а ще, відповідно, організовуватиме для тих дітей якісне, змістовне, цікаве дозвілля.

Табори працюватимуть відповідно до виховної програми. Оскільки це є гірські райони, то складається програма на випадок дощу та сонячної погоди. Тому щодня вранці вирішується, за яким планом працюватиме табір у цей день. Це дуже корисно і потрібно, тому що треба пристосовуватися до тих погодних умов, в яких табори розташовані, і на які ми вплинути не можемо», – розповіла Ірина Гайдук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *