ОСТАННІ НОВИНИ

Український ПЕН-клуб обрав собі нових віце-президентів

Львівський портал

|

У Києві відбулися загальні збори Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу. На зборах затвердили нову версію Статуту організації та, відповідно, доповнили керівну структуру.

Як повідомляє  інформаційний центр УКУ, під час загальних зборів у Києві обрали двох віце-президентів, членів Виконавчої ради та Ревізійної комісії. Президентом організації залишився віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, почесним президентом – Євген Сверстюк, віце-президенти – Андрій Курков, Микола Рябчук, члени виконавчої ради – Анатолій Дністровий, Євген Захаров, Іван Малкович, Андрій Павлишин, Елеонора Соловей, члени Ревізійної комісії – Павло Вольвач, Леонід Фінберг та Євгенія Чуприна.

Учасники зборів також обговорили діяльність Центру за останній рік і запланували напрями його розвитку на найближче майбутнє.

На наступному засіданні Виконавча рада Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу говоритиме про налагодження процедури прийому нових членів.

«Уже сьогодні творчий потенціал цієї групи літераторів і видавців є величезний, – вважає президент Українського ПЕНу, проректор УКУ Мирослав Маринович. – Звичайно, кожен із нас перевантажений своїми професійними обов’язками. Але об’єднуючи зусилля та збираючи по крупинці навіть найменший внесок кожного, можна суттєво й позитивно вплинути на творче життя в Україні».

«ПЕН-клуб» (International PEN, PEN Club) — міжнародна неурядова організація, яка об`єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів. ПЕН-клуб створений з метою сприяння дружбі й інтелектуальній співпраці письменників всього світу; акцентує увагу на ролі літератури в розвитку взаєморозуміння і світової культури; бореться за свободу слова; діє як потужна сила в захисті прав письменників, яких садять до в`язниці, а деколи і вбивають за їх погляди. Це одна з найстаріших організацій, яка бореться за права людини, і одна з найстаріших міжнародних письменницьких організацій.

Назва клубу — ПЕН — це абревіатура від англійських слів «Poets, Playwrights, Essayists and Novelists» — «поет», «драматург», «есеїст», «новеліст», які складаються в слово «пен» (pen) — авторучка, але тепер включає письменників різних жанрів літератури, таких як журналісти й історики .

Міжнародний ПЕН-клуб складається з 144 автономних національних ПЕН-центрів в 101 країні. Членство в ПЕН-клубі відкрито для всіх професійних письменників, незалежно від національності, мови, раси чи віросповідання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *