ОСТАННІ НОВИНИ

Для дітей-інвалідів на 10% збільшили матеріальну допомогу

Львівський портал

|

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою з 10 до 20% збільшується розмір прожиткового мінімуму для призначення допомоги для дітей-інвалідів, які входять до складу малозабезпеченої сім’ї. Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

Крім того, уточнюється перелік осіб, які входять до складу малозабезпеченої сім’ї. Так, до складу сім’ї включено дітей, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-IV рівнів акредитації до досягнення двадцяти трьох років і не мають власних сімей, незалежно від місця проживання (перебування) або реєстрації.

У зв’язку із цими уточненнями у Законі Уряд і вніс необхідні зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

За інформацією Мінсоцполітики, підвищення розміру рівня забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги з 10 до 20 відсотків потребуватиме у 2011 році додатково 270 тис. грн., які будуть профінансовані в межах видатків, врахованих у державному бюджеті на зазначену мету в сумі 1,6 млрд. гривень.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *