ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали водія автобуса, який їздив під дією наркотиків

Львівський портал

|

 Співробітники відділу ДАІ Львова затримали водія автобуса, який керував транспортним засобом під дією наркотиків. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДАІ у Львівській області.

Автобус зупинили на вул. Кульчицької. Підійшовши до водія автобуса, інспектори ДАІ попросили його пред’явити документи. Натомість, вимова та відповіді, надані водієм, були не чіткими, а тому його було скеровано на експертизу.

Згідно з висновком наркологічного диспансеру було встановлено, що водій автобуса, 27-річний житель Львова, таки їздив за кермом, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння. За цей вчинок на водія було складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На момент затримання автобуса, у салоні не було пасажирів. Однак, зараз тривають слідчі дії, які повинні встановити, чи перевозив раніше водій автобуса пасажирів, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння.

Загалом у 2011 році співробітники відділу ДАІ міста Львова склали понад 900 протоколів про адміністративні правопорушення за керування автомобілями у стані сп’яніння.

За керування транспортними засобами особами у стані алкогольного,  наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів,  що знижують їх увагу та швидкість реакції, то рішення по таких справах приймаються виключно судами.   

За таке порушення суд може накласти штраф на водіїв від 2 550 до 3 400 грн або  позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років,  або громадські роботи на строк від 40 до  50 годин,  або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *