ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч вперше в Україні бензин впав в ціні

Львівський портал

|

У вихідні вперше у 2011 році подешевшав бензин: ціни на заправках упали в середньому на 10 копійок.

За даними консалтингової групи «А-95», середня ціна А-95 в мережах, які торгують в основному імпортом (WOG, ОККО), з 25 червня дорівнює 10,49 грн./л, Shell – 10,59 грн./л (наше паливо продається за 10,20-10,40 грн./л. – ред.), пише «Сегодня».

За прогнозами експертів, потенціал для подальшого зниження цін є, тому що в світі дешевшає нафта, але у нас багато що залежить від того, чи продовжить Верховна Рада норму про зниження акцизів на паливо. Нагадаємо, вони були зменшені приблизно на 50 коп./л на період з 7 квітня по 1 серпня 2011 року у зв’язку з різким подорожчанням нафти у світі. Якщо встигнуть продовжити норму до кінця нинішньої сесії ВР (8 липня), як обіцяв міністр енергетики Юрій Бойко, то бензин у липні подешевшає ще на 20 коп./л, тому що трейдери зрозуміють: зростання податків не буде. Якщо ні, то ціна палива залишиться на нинішньому рівні. Зате це дозволить пройти повернення з 1 серпня до підвищених акцизів без зростання цін або з незначним зростанням (10-15 коп.).

Крім того, якщо ціна на нафту продовжить знижуватися, то бензин уже з середини липня поступово подешевшає ще копійок на 20 – до 10,20-10,40 грн./ л імпортний і до 10 грн./л – наш.

Також, на думку експертів, ціна впала у тому числі й тому, що знизився попит, особливо на А-95 – багато водіїв стали переходити на А-92 або, незважаючи на період відпусток, поставили свої авто на прикол, їздити стало занадто дорого.

Як повідомляли «Коментарі», Експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті міністрів України 24 червня знизила граничну рекомендовану ціну бензину марки А-95 на 1% (на 10 коп /літр) – до 9,90 грн/літр.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *