ОСТАННІ НОВИНИ

Україна стала джерелом торгівлі людьми - США

Львівський портал

|

США закликають Україну посилити боротьбу з торгівлею людьми. Про це сказано в доповіді-2011 Державного департаменту США про торгівлю людьми.

Як йдеться у документі, Україна на сьогодні є країною-джерелом, країною-транзитером жертв торгівлі людьми й все частіше стає країною, де люди піддаються примусовій праці й сексуальній експлуатації.

Держдеп США, зокрема, зафіксував, що українців продають у Росію, Польщу, Туреччину, Італію, Австрію, Іспанію, Німеччину, Португалію, Чехію, Об`єднані Арабські Емірати, Індонезію, Казахстан, Азербайджан, Велику Британію, Ізраїль, Грецію, Фінляндію, Норвегію, Данію, Ірландію, Ліван, Бенін, Туніс, Кіпр, Арубу, Екваторіальну Гвінею, Боснію і Герцеговину, Косово, Сербію, Угорщину, Болгарію, Молдову, Словаччину, Сирію, Швейцарію, США, Канаду й Білорусь.

Українських жінок примушують до проституції, домашнього рабства, примусової праці в індустрії послуг, текстильній або легкій промисловостях, чоловіків примусово використовують як некваліфіковану робочу силу в будівельній сфері (наприклад, у Росії), сільському господарстві, як моряків, дітей примушують до проституції й жебрацтва. І кількість таких випадків у 2010 році зросла порівняно з 2009 роком.

При цьому, за даними Держдепу, в Україні також зафіксовано випадки примусу до праці й проституції іноземців, зокрема громадян Демократичної Республіки Конго, Молдови, Узбекистану, Чехії й Пакистану.

На думку США, влада України докладає недостатньо зусиль для досягнення мінімальних стандартів у боротьбі з торгівлею людьми, зокрема не вживаються достатні заходи щодо засудження державних чиновників, причетних до зазначених злочинів.

У той же час Держдеп констатує, що в 2010 році порівняно з 2009 роком трохи збільшилося розкриття справ у сфері торгівлі людьми, зокрема було передано до суду 110 справ порівняно з 80 у 2009.

США рекомендували Україні посилити судове переслідування урядових чиновників, причетних до торгівлі людьми, посилити заходи з реабілітації жертв торгівлі людьми і розглянути можливість створення для цих цілей фонду за рахунок коштів, вилучених у засуджених торговців, прийняти відповідні закони для боротьби з торгівлею людьми і загальнонаціональний план дій.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *