ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вшанували пам`ять безневинно вбитих у Золочівському замку

Львівський портал

|

Представники Львівської обласної ради на чолі з головою Олегом Панькевичем вшанували вчора пам’ять в’язнів Золочівської тюрми, убитих військами НКВС улітку 1941 року, повідомляє прес-служба Львівської облради. Саме у червні 1941 року тут війська НКВС закатували майже 650 осіб.

На пошанування  пам`яті безневинно вбитих до Золочівського  замку зібралася чисельна громада  Золочева та гості зі Львова. З обласного центру на вшанування 70-ої річниці масових розстрілів прибули представники Ліги українських жінок, Спілки політичних в`язнів та репресованих, представники молодіжних організацій, депутати обласної ради Ярослав Мудрий, Галина Чорна, Остап Канака. Очолював Делегацію зі Львова Голова обласної ради Олег Панькевич.

Герой України  Борис Григорович Возницький розповів гостям історію замку. Представники громадських організацій та депутати оглянули фотовиставку присвячену сумним подіям 1941 року, яка нещодавно відкрилася в замку.

Після панахиди за невинно вбитими голова обласної ради поклав квіти до каплички на місці  розстрілів золочівських в`язнів.

У своєму виступі  Олег Панькевич наголосив, що в ці дні по всій Галичині проводяться  дні пам`яті про масові розстріли у червні 1941 року. І якщо ми будемо пам`ятати про ці жертви, то вони недаремні. Ці люди полягли лише за те, що були українцями, що любили свою Україну. Сьогодні ми маємо збудувати таку Україну про яку вони мріяли, і в якій про них будуть пам`ятати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *