ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко намагатиметься перевести процес в політичну площину, вважає нардеп Писарчук

Львівський портал

|

Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко буде намагатися усіма можливими способами перевести судовий процес із правової площини – в політичну. У цьому переконаний народний депутат України, голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук, інформує його прес-служба.

«Потихеньку, боляче, але Україна стає правовою державою, що б не заявляла Юлія Володимирівна Тимошенко. Можливо, дійсно, вона перша з високопосадовців, кого правоохоронні органи спробували притягнути до відповідальності за легковажне поводження з законом. Але це є сигнал не тільки для колишніх, але й для нинішніх високопосадовців, що приходить час, і яку би ти посаду не займав, якщо ти будеш порушувати закон – за це потрібно буде відповідати», – наголошує Петро Писарчук.

За словами парламентарія, важливо, щоб Європа, яка інколи так нав’язливо намагається вчити нас демократії, також не піддавалася на політичну демагогію і робила свої висновки й оцінки на підставі українського законодавства і реалій, які є в Україні, а не на симпатіях чи антипатіях до тої чи іншої персони.

«Як би Юлія Володимирівна зневажливо не ставилася до української Феміди і суду, якщо в її словах і є якась доля правди, то в тому, що українські суди є такими, як вона намагається змалювати у своїх заявах, немала вина і самої Юлії Володимирівни. Тому що всі останні роки вона була не останньою людиною в державі і також грішила, коли їй було вигідно, і провокувала суди до продажності… Ясна річ, що за один день суди не можуть стати ідеальними, але політик такого рангу, якщо він поважає Україну, повинен поважати і український суд. Бо коли Юлія Володимирівна говорить, що вона найбільша українка і найбільше любить Україну, і тут же зневажає українські інститути влади, то в неї якась своя Україна, швидше віртуальна, аніж реальна. Вона мала можливість, і не один раз, зробити так, щоби Україна була іншою, кращою. На жаль, виходило все як у відомій приказці: «Хотіли як краще, а вийшло – як завжди», – переконаний Петро Писарчук.

Водночас він наголошує, що потрібно відкинути політичну шелуху, адже суд є публічним, як хотіла Юлія Володимирівна. «Кожен громадянин України, якщо цього бажає, може достеменно вивчити матеріали справи, пред’явлені звинувачення, відкрити Кримінальний Кодекс і зробити свої висновки: упереджено ставилась до Юлії Володимирівни прокуратура, чи ні», – зазначає голова ЛОО Партії регіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *