ОСТАННІ НОВИНИ

200 джипів на чолі з Януковичем-молодшим влаштують перегони по унікальних заповідниках

Львівський портал

|

Національний екологічний центр України просить організаторів перегонів «Ukraine Trophy 2011» заборонити проїзд заповідними територіями та змінити маршрут в обхід об’єктів природно-заповідного фонду. У зв`язку з чим були розіслані листи в усі обласні та районні адміністрації, територіями яких проходитиме маршрут пробігу.

Автомобільні змагання «Ukraine Trophy 2011» мають пройти з 2 по 8 липня 2011 року, від Києва до Шацьких озер уздовж північного кордону з Білорусією через три заповідні зони. У змаганнях візьмуть участь близько 200 важких машин, зокрема й джип сина Президента України, народного депутата України від Партії регіонів Віктора Януковича, повідомили «Коментарям» у Національному екологічному центрі України.

«Маршрут джипів проходитиме через три унікальні заповідні території України. У двох із них – Поліському та Рівненському заповідниках – встановлений режим абсолютної заповідності, а це означає, що там заборонено проходити навіть пішим людям. В Україні біля 8000 охоронюваних природних територій, і лише два десятки з них – «свята святих» – заповідники. Проведення перегонів саме тут є найбільш неприпустимим, ніж в інших місцях України», – каже заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

У самих заповідниках про плани перегонів на джипах або не чули зовсім, або чули тільки погрози – з боку організаторів.

«Ми дізналися про перегони на джипах через Інтернет. Зв’язалися з організаторами, а ті нам сказали: якщо ви будете виступати проти, директора та заступника директора заповідника знімуть з посад. Намагалися знайти якийсь компроміс, наприклад, щоб працівник заповідника хоча би показав найбільш цінні території, куди не треба заїжджати, але там перестали знімати трубку», – розказав працівник одного з заповідників.

Тим не менш, організатори трофі-рейду в усіх джерелах хваляться, що маршрут пройде саме заповідними територіями.

Національному екологічному центру України вдалося зв’язатися із організаторами заходу і попросити змінити маршрут пробігу в обхід заповідних територій, але окрім брутальної лайки у слухавку вдалося почути тільки те, що маршрут змінювати ніхто не збирається.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *