ОСТАННІ НОВИНИ

Першу в Україні премію в сфері релігійної журналістики отримала Катерина Щоткіна

Львівський портал

|

Журналістську премію імені блаженного Кароля Войтили (Папи Римського Івана Павла ІІ) вручили сьогодні у Львові. Лауреатом премії стала відома українська журналістка Катерина Щоткіна. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Релігійної інформаційної служби України (РІСУ) Тарас Антошевський.Премію вручали за найкращий матеріал або серію матеріалів, присвячених темі релігії. Саме на цю тематику К. Щоткіна написала найбільше матеріалів протягом 15-річної роботи у редакції тижневика «Дзеркало тижня. Україна». Лауреат першої премії імені блаженного Кароля Войтили отримала у подарунок подорож до Польщі, Італії та Австрії “Слідами Івана Павла ІІ”.

За розкриття релігійної теми, журі премії також відзначили журналіста видання «Комерсант-Україна» Артема Скоропадського, кореспондента каналу «1+1»  Омеляна Ощудляка та автора публікацій на ZAXID.NET, РІСУ – Анатолія Бабинського.

Загалом на премію претендували 80 номінантів з релігійних та світських друкованих видань, теле- та радіо-журналісти. Проте основними претендентами, з яких журі обирали переможця, було 13 журналістів.

За словами одного з членів журі, доцента факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка Ігоря Скляра, вибір переможця не залежав від того, де працює журналіст – релігійне видання чи світське.

«Премія свідчить про те, що якісний інформаційний продукт у сфері релігійної журналістики існує. Оцінювалось наскільки якісно автори пишуть на цю тему, вміння бути прочитаним та почутим людьми з різних конфесій», – сказав І. Скляр.

Премію, що вручатиметься в рамках святкування 10-річчя візиту в Україну Папи Івана Павла ІІ, започаткувала редакція Релігійно-інформаційної служби України з нагоди десятої річниці від свого створення. Премія є щорічною і позаконфесійною. За результатами голосування журі її лауреатом може стати будь-який український журналіст, який висвітлює релігійну тематику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *