ОСТАННІ НОВИНИ

70% селян проти запровадження ринку землі – експерт

Львівський портал

|

На сьогоднішній день 70% сільських жителів виступають проти запровадження ринку землі. Такі дані дослідження проведених Інститутом Горшеніна разом з одним з українських щотижневиків навів в медіа-холі УНН експерт Інституту Володимир Застава.

“Більшашість жителів села, понад 70%, виступають проти, щоб земля була товаром. При цьому люди, які є власниками паїв, не бажають працювати на цій землі або не мають такої можливості. До того ж, більшість сільських жителів не бажає працювати на сільськогосподарських підприємствах. Таку думку висловили більше 70% селян на сьогоднішній день”, – зазначив В.Застава.

Тобто, за словами експерта, ми отримуємо парадоксальну ситуацію: селяни мають землю, яку не бажають обробляти і в той же час не хочуть її продавати.

Водночас, генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа сказав, що ставлення до земельної реформи в суспільстві, м`яко кажучи, неоднозначне. “Я думаю, що мало, хто з тих кого опитували про ставлення  до створення ринку землі взагалі розуміє, що таке ринок землі, як він буде функціонувати. Але виходить так, що переважна більшість і жителів сільської місцевості, і переважна більшість господарюючих суб’єктів сільгосппідприємств і фермері на даному етапі  проти формування ринку землі”, – зазначив експерт.

Нагадаємо, уряд у понеділок 20 червня схвалив законопроект щодо ринку землі, який планують передати на розгляд до Верховної Ради України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *