Спірний закон про вищу освіту відклали до серпня

Львівський портал

|

Проект закону про вищу освіту буде поданий на розгляд Кабміну не раніше серпня, повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Міністр, відповідаючи на запитання, чи розглядався вчора на засіданні Кабміну проект закону про вищу освіту, сказав: «Ні. Ще дуже багато зауважень доопрацьовується, і кожен день ми будемо вивішувати нову версію, оскільки надійшло ще дуже багато пропозицій від міністерства фінансів, міністерства праці, 70 пропозицій від комітету реформ. Робота триває. Сьогодні на сайті (Міносвіти, – ред.) законопроект станом на 20-е число. Я думаю, що завтра робоча група відпрацює ще кілька десятків нових пропозицій, і тому ми не можемо показати остаточну версію».

Табачник також зазначив, що на розгляд уряду документ буде поданий, коли буде відпрацьована основна частина пропозицій. «Це може бути протягом кінця червня – липня місяця, тоді ми можемо бути готові», – додав він.

Також, за його словами, продовжується дискусія з міністерством фінансів, яке не погоджується з низкою пропозицій законопроекту. «Зокрема, з розширенням економічних прав і свобод вищих навчальних закладів», – пояснив він.

«Дело»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *