ОСТАННІ НОВИНИ

Європа назвала дії української влади авторитарними

Львівський портал

|

Авторитарні дії української влади та президента Віктора Януковича можуть підірвати європейські прагнення України. Про це йдеться в декларації щодо України Президентства Європейської народної партії. Президентство є виконавчим органом ЄНП, до складу якого входять президент ЄНП Вілферд Мартенс, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей та інші чиновники ЄС.

“Ми хотіли б нагадати президенту Віктору Януковичу його особисту відповідальність щодо дотримання правил закону, демократії і захисту прав людини в Україні”, – зазначили в ЄНП.

“Ми висловлюємо нашу глибоку стурбованість серйозним погіршенням ситуації в Україні в плані безперервного зловживання системою кримінального правосуддя в політичних цілях”, – йдеться у декларації.

Також в ЄНП стурбовані “системним посяганням на верховенство права за допомогою політично мотивованих переслідувань колишніх членів уряду, в першу чергу, лідера опозиції, колишнього прем`єр-міністра Юлії Тимошенко, активістів громадянського суспільства та ЗМІ”.

“Незважаючи на численні публічні заяви президента ЄНП і нашої політичної Асамблеї, а також резолюції Європарламенту і ПАРЄ, президент Віктор Янукович і українська влада продовжують їх ігнорувати і намагаються відкупитися, на словах обіцяючи виправити ситуацію”, – наголошується в документі.

“Подібні дії української влади є авторитарними за своєю природою, оскільки вони не ґрунтуються на верховенстві права і демократичних принципах”, – заявили в ЄНП.

“Якщо це не припиниться, надалі дані негативні тенденції вплинуть на міжнародний імідж України і можуть серйозно підірвати європейські прагнення України”, – підкреслюється в документі.

У ЄНП також “розуміють і підтримують” прийняте Тимошенко рішення звернутися до Європейського суду з прав людини.

“Ми знову закликаємо українську владу зупинити всі політично мотивовані переслідування і виборче використання системи кримінального правосуддя щодо опозиції”, – йдеться у декларації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *