ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко прогнозує масові звільнення силовиків через пенсійну реформу

Львівський портал

|

Пенсійна реформа Тігіпка призведе до зменшення мотивації та зростання рапортів на звільнення серед військовослужбовців Збройних Сил та інших силових структур. Про це  в ефірі радіо «Ера» сказав голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.

За словами голови комітету, в нинішньому стані українська армія не спроможна виконувати в повному обсязі навіть завдання мирного часу – повноцінне бойове чергування і допомога населеною чи місцевій владі на випадок якоїсь надзвичайної події.

«Про підготовку локального воєнного конфлікту навіть не йдеться. Бо виявилося б зразу, що нема ні мобілізаційних, недоторканих запасів, не готові бойові частини, навіть підрозділи. І це серйозна проблема. Такого не було ніколи, ні в Радянському Союзі, ні в інших державах. Офіцерський корпус деморалізований», – заявив Гриценко.

Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони відзначив, сьогодні люди, які вирішили віддати своє життя службі в армії, які готувалися захищати країну на випадок загрози, не розуміють, кому вони потрібні.

«Їх постійно «б’ють кувалдою» по голові», – розповів Гриценко.

Водночас народний депутат впевнений, такі діячі, як Тігіпко, чомусь думають, що в армії рай і щастя та забувають про нижчу за середню по країні заробітну платню військовослужбовців. Він радить таким політикам поїхати у військову частину та подивитися, в яких умовах живе сім’я лейтенанта або капітана.

«Коли військовий отримує 1700 або 2000 грн. Зарплати, з них близько тисячі йому треба віддати на винайм житла. Бо квартири немає, людина живе не з батьками, а в тому гарнізоні, куди відішлють для виконання службових обов’язків. Якщо дружина вагітна і не може працювати, тоді цей офіцер знаходиться в іще гіршому стані, ніж солдат, якого принаймні годують і одягають. Тому що, офіцерам за останні 3 роки взагалі не давали ніякого речового забезпечення. Вони самі собі купували форму та одяг. Так не можна ставитися до армії», – наголосив Гриценко.

На його думку, найбільш сильний удар пенсійна реформа нанесе по найбільш боєготовим підрозділам, де військовослужбовці справді проходять повноцінну  підготовку. Водночас, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони застеріг, це стосується не тільки армії, а і інших силових структур – спецпідрозділів «Кобра», «Беркут», спецназу, льотному складу, навіть Управління державної охорони.

«У мене є офіційний лист від керівника Управління державної охорони, бійці якого захищають вищих посадових осіб. Там чорним по білому написано, що в разі якщо буде впроваджена пенсійна реформа Тігіпко, то 70% кращих бійців будуть звільнені. Вони підуть самі. Вони не зможуть виживати в тих умовах, які є. Це реальна небезпека. Про це має знати президент. Не можна закривати на це очі», – підкреслив Гриценко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *