ОСТАННІ НОВИНИ

З липня бюджетникам почнуть підвищувати зарплати

Львівський портал

|

На підвищення зарплат бюджетникам цього року додатково виділено 2,4 млрд. грн. Про це заявив Віце-прем`єр-міністр України-Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає прес-служба політика.

«За підсумками перших п`яти місяців ми отримали перевиконання дохідної частини бюджету, і прийнято рішення спрямувати ці кошти на підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери, а також на фінансування програми з поліпшення соціального забезпечення українців до 2015 року», – повідомив Сергій Тігіпко.
Він нагадав, що для працівників першого тарифного розряду з 1 липня оплата буде підвищена до 635 грн, з 1 вересня – до 641 гривні, з 1 жовтня – до 660 гривень, а з грудня – до 704 гривень. «Для решти підвищення буде розраховане відповідно до коефіцієнтів. У результаті оклад шкільного вчителя підвищиться на 197 гривень, хірурга – на 191 гривню, а доцента вишу – на 270 гривень», – пояснив Сергій Тігіпко.
За його словами, також передбачена одноразова виплата в розмірі 5 окладів випускникам-медикам і фармацевтам, які працюватимуть у сільській місцевості, надбавки за вислугу років працівникам соціальної сфери, підвищення окладів педагогам.

«Це важливі для суспільства професії, ми повинні подумати про те, щоб ці люди отримували гідну плату за свою працю, щоб у ці сфери йшла працювати молодь», – сказав Сергій Тігіпко.
Крім того, за словами віце-прем`єра, з додаткових надходжень бюджету буде профінансовано програму щодо поліпшення соціального забезпечення українців. Зокрема, з 1 липня цього року буде збільшено розмір пенсії членам сімей загиблих військовослужбовців.

«Це рішення стосується майже 54 тисяч людей. Ми підвищуємо надбавку до пенсії до 288 грн.», – повідомив Тігіпко.
Також 61,4 мільйона гривень буде додатково передбачено на фінансування програм забезпечення інвалідів.

«Сьогодні ми проведемо нараду, на якій будуть представники різних організацій інвалідів, і ми разом визначимо, на які потреби підуть ці кошти насамперед», – повідомив віце-прем`єр. Ще 100 мільйонів гривень, за словами Віце-прем`єр-міністра, витратять на поліпшення забезпечення харчуванням дітей, які відвідують школи і садочки у чорнобильській зоні. Він також додав, що в квітні-травні дітям-чорнобильцям, які не отримують харчування, було стовідсотково виплачено 28,7 млн. ​​грн. компенсацій.
«Таким чином, значну частину додаткових надходжень до бюджету-2011 уряд спрямує на поліпшення соціального захисту найбільш вразливих верств населення», – підсумував Сергій Тігіпко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *